Cumparam Argint la pret maxim. Cumpar Argint in Bucuresti

Cumparam argint la cel mai bun pret al zilei !


      Cumparam : monede, bijuterii, tacamuri (linguri, furculite, cutite), vesela si orice alt obiect din argint in stare buna sau chiar si defect.

Pretul variaza in functie de cantitatea totala, putandu-se schimba de la o ora la alta in functie de variatiile de pret la bursa.

Cumparam argint la pretul din tabelul de mai jos.

NU mai percepem alte taxe sau comisioane.

Monede argintVesela argintCumpar tacamuri argint - ofer pret bunBijuterii argint bucati

 
Cumpar argint la urmatoarele preturi:
pret argint



Metalul care posedă cea mai bună conductivitate electrică şi termică

Argint intrebuintari cumparari

Argintul este metalul care posedă cea mai bună conductivitate electrică şi termică. Ca urmare, faţă de celelalte metale, prezintă cea mai scăzută rezistivitate electrică (la 20°C de 0,015Qmm2/m) şi cea mai mare valoare a conductibilităţii termice (la 20°C de 4,186 J/cm.s.°C). Dintre metalele care conduc foarte bine curentul electric şi a căror rezistivitate electrică este apropiată de cea pe care o are argintul se menţionează ; cuprul (0,017 Qmm2/m), cromul (0,026 £2 mm2/m) şi aluminiul (0,027 ii mm2/m).

Denumirea acestui metal derivă de la cuvantul latinesc „argentum" (luciu diamantin), dar în special de la cuvantul grecesc „argyros" care înseamnă a străluci.

Este un metal rar şi face parte din categoria primelor metale cunoscute de omenire încă din antichitate.

Se află răspândit liber în natură sau sub formă de combinaţii chimice.

Are culoare albă şi cristalizează în sistemul cubic cu feţe centrate, fără alte forme alotropice.

Dintre proprietăţile fizico-mecanice mai importante ale argintului se mai menţionează următoarele : greutatea specifică 10,5 kg/dm3 ; temperatura de topire 960°C ; temperatura de fierbere 2 170°C, căldura specifică, la 20°C, de 0,234 J/g. °C, rezistenţa de rupere la tracţiune 14 daN/mm2 ; alungirea 48% Şi duritatea Brinell (HB) 25. Argintul este un metal foarte moale şi poate fi prelucrat prin deformare plastică (laminare, forjare, trefilare etc.). După aur, argintul este cel mai maleabil şi ductil dintre metale ; prin laminare se poate obţine o foiţă extrem de subţire, în grosime de 10-5 mm, iar prin trefilarea unui gram de argint se poate realiza un fir lung de 1 800 m. De remarcat că proprietăţile sale mecanice şi tehnologice sunt influenţate de conţinutul de impurităţi.

Din punct de vedere chimic este un element metalic din grupa I secundară a sistemului periodic, cu numărul atomic 47 şi masa atomică 107,87. La temperatura camerei nu este atacat de oxigenul din aerul uscat sau umed. Formează o gamă largă de combinaţii complexe, atat în stare lichidă cat şi în stare solidă, caracterizate printr-o stabilitate deosebită.

în funcţie de principalele calităţi pe care le posedă, argintul ar trebui să fie utilizat în electronică, la confecţionarea conductorilor electrici. Deoarece este un metal scump, în aceste scopuri se preferă cuprul şi aluminiul şi numai în unele cazuri este folosit la fabricarea contactelor electrice.

O deosebită atenţie se acordă utilizării argintului pentru acoperirea protectoare a metalelor şi care se realizează în prezent exclusiv pe cale electrolitică.

O cantitate importantă de argint se consumă pentru fabricarea acumulatorilor de tip argint-zinc.

Pe langă obiectele de podoabă, argintul este folosit la confecţionarea diferitelor instrumente folosite în industria chimică, alimentară sau în medicină. Aliajele pe bază de argint sunt utilizate în mod curent şi în tehnica dentară.

In unele reacţii chimice,argintul poate fi utilizat drept catalizator.


Scurt istoric despre argint.

 

mine argint Primele mine de argint au aparut mai inainte de perioada 3000 i.Hr. Argintul a fost un metal cunoscut de toate civilizatiile antice, insa spre deosebire de aur, este foarte rar gasit in stare naturala, lucru care explica faptul ca daca ar fi mai abundent, tot nu ar putea fi folosit decat mai tarziu. Cu toate acestea, cand a aparut prima oara in Egipt, a fost mult mai valoros decat aurul.

Argintul a fost rafinat prin cupelatie, proces inventat de chaldeeni in jurul lui 2500 i.Hr si descris in Biblie (Ezekiel 22: 17-22). Acest proces consta in incalzirea metalului topit intr-o cupa poroasa si ingusta numita cupel, peste care se aplica un jet puternic de aer. Acesta oxida celelalte metale, precum plumb, cupru si fier, lasand doar argintul (si aurul daca era prezent) in stare globulara de metal topit.

Dezvoltarea Atenei si a civilizatiei sale remarcabile a fost posibila datorita exploatarii minelor locale de argint de catre localnici in zona Laurium, unde au operat din perioada 600-300 i.Hr, producand in jur de 30 de tone de metal pe an. Minereul era in principal galena, insa cu un continut de argint de cateva procente; acesta era usor de extras prin cupelatie. Minele ateniene au continuat sa fie operate si de catre Imperiul Roman, desi cea mai mare cantitate de argint roman provenea din Spania. In Evul Mediu, minele germanice au devenit cel mai important furnizor de argint in Europa.

Si civilizatiile antice ale Americii Centrale si Sudice au exploatat argintul, insa schimbul cu acest metal s-a facut dupa cucerirea spaniola. Depozite importante s-au descoperit in anul 1535 la Charcas (Peru), Potosi (Bolivia) in anul 1545 si la Zacatenas (Mexic) in 1548. Productia din aceste surse era in total de peste 500 de tone pe an.

In secolul al XIX-lea, argintul a fost descoperit in SUA in Nevada, iar in anul 1870 productia mondiala a ajuns la 3000 de tone pe an.

Nu uitati !!!  Cumpar argint la cel mai bun pret al zilei.

 
 

Cumparam argint la cel mai bun pret al zilei conform bursei. Cumparam orice obiect din argint: monede, vesela, tacamuri, bijuterii. Cumparam argint in Bucuresti si imprejurimi !
Pentru orice fel de informatii sunati la:
tel 0724.66.55.33


 Da si tu un LIKE paginii noastre
si distribuie si prietenilor tai.

CURS VALUTAR BNR

  sursa curs: curs-valutar-bnr.ro



 

Toate drepturile rezervate tranzactiiargint.ro. All rights reserved tranzactiiargint.ro
Cumpar Argint Bucuresti Located at Piata Bucur, Bucharest, Romania. Phone: 0724665533..